Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun Azeri gelininin azimli hikayesi!
TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri yer aldı. Programa Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da katıldı. Aşçı olan Kastamonu'nun gelini Nezaket Aliyeva Türkiye'ye nasıl geldiğini anlattı. Aliyeva, bulaşıkçı olarak başladığı yerde şimdi aşçı olarak meslek hayatına devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kastamonu pastırması
Kastamonu İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Güray Parçal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
Kastamonu pastırma yiyemiyor
Coğrafi İşaretli ürünümüz olan Kastamonu pastırmasını artık yiyemiyoruz
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
Pastırmaya "böcek konuluyor" dedi!" Kastamonu'daki Belediyeden cevap geldi
Geleneksel ürünlerimizden olan pastırmanın daha kırmızı görünmesi için böcekten elde edilen karmin ile renklendirildiği iddia edildi. İnebolu Belediyesi, cevap olarak Kastamonu pastırmasından başka pastırma yemeyin. Az üretilen ve muhtemelen Dünya'nın en iyi pastırmasıdır." dedi
Bir lezzet çekişmesi: Kastamonu’nun pastırması m? Kayseri mi? (ANKET)
Pastırma konusunda iddialı olan 2 il Kayseri ve Kastamonu pastırması vatandaşı seçim yapmakta zorlarken bazı vatandaşlar “yan yana bile gelemez!” diyor. İki ilin kendine has yaptığı lezzetli pastırmaları vatandaşlar oyluyor
"Alişan'a Kastamonu Pastırması'nı tanıttık"
TRT'de yayınlanan Alişan İle Hayata Gülümse programı için Kastamonu'ya gelen Alişan, Kastamonu'nunymresel lezzeti Kastamonu Pastırması'nın tanıtımını, Erdem Sepetçioğlu Nasrullah Şubesinde yaptı. Erdem Sepetçioğlu firmasının sahibi Adem Bodur, "memleketimizin güzide lezzetlerinden olan 'Kastamonu Pastırması'nın tanıtımını yaptık" dedi.
Yumaklı’dan esprili ‘pastırma’ cevabı: ‘Kayseri mi, Kastamonu mu’
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan esprili ‘pastırma’ cevabı: ‘Kayseri mi, Kastamonu mu’
Kastamonu pastırması MasterChef’te gündem oldu
Türkiye'de pastırma denildiğinde ilk olarak Kayseri ve Kastamonu akla geliyor
Pastırma, altınla yarışıyor .
Ramazan ayı öncesinde zam yapılan coğrafi işaretli Kastamonu pastırmasının fiyatı 600 TL'ye yükseldi.
Ankaralılar, ağzının tadını biliyor
Ankara’da başlayan Kastamonu Tanıtım Günleri’nde yöresel lezzetlerin tadına bakan vatandaşlar, Kastamonu pastırmasının Kayseri pastırmasından daha iyi olduğunu iddia etti.
Kastamonu’ya dair her şey Canlılar Pastırma’da
Canlılar Pastırma, yeni şubesini Kastamonu Nasrullah Meydanı’nda açtı. Açılışa Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu da katılım sağladı. Açılışla ilgili açıklamalarda bulunan Canlılar Pastırma’nın sahibi Gökhan Karaosmanoğlu; “Kastamonu Pastırmasını tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kastamonu’da akla gelebilecek her şey tek bir noktada buluşuyor. Kastamonu’yu küçük bir dükkana sığdırmaya çalıştık” ifadelerine yer verdi.
Akdene Göce Çorbası Tescillendi
Araç ilçesinin Akdene Göce Çorbası’na tescil belgesi verildi. Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürün sayısı 27’ye yükseldi.
PTT’den yöresel ürün indirimi
Kastamonu PTT Başmüdürlüğü, yöresel ve marka ürünleri arasında yer alan Taşköprü Sarımsağı, Çekme Helva, Tosya Pirinci, Bal, Siyez Ürünleri, Kastamonu Pastırması, Kastamonu Tarhanası ve Kastamonu Simidi gönderilerine özel kargo indirimi uyguluyor.
''Kastamonu'da yiyen, başkasının yüzüne bakmaz''
Son günlerde Kayseri ile Afyonkarahisar arasında yaşanan pastırma ve sucuk kimin tartışmasına Kastamonulu üreticiler de dahil olurken; İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, net bir tavır ortaya koydu. 'Kastamonu pastırmasını bir yiyen, başkasının yüzüne bakmaz' diyen Vekil Türkkan, Kastamonu'nun pastırmayı Kayseri'den çalacağını söyledi.
“Kastamonu’nun sesi çok daha gür çıkacak”
KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Katar, 2021 yılını değerlendirdiği ve yeni yıl mesajını yer aldığı, yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Bundan sonraki süreç içerisinde de Kastamonu için gayretli çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Katar, açıklamasında;“KASİAD Kastamonu Şubemiz ilimizin sorunlarına ve ihtiyaçlarına sessiz kalmadan gündem oluşturmaya, Kastamonu için tüm yetkili birimlerle, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmeye, İstanbul ve Kastamonu arasında köprü olmaya her zaman devam edecektir. Amacımız Kastamonu’nun sesinin Türkiye’nin her yerinde daha gür çıkmasıdır” ifadelerine yer verdi.
Kastamonu’yu gururlandıran ödül
Kahya Medya ve Dada Medya Grup’un düzenlediği, 2019 yılında ilki gerçekleştirilen Altın Taç Ödül gecesinin üçüncüsü, Tayfun Kahya organizatörlüğünde geçtiğimiz akşam İstanbul Portaxe’de gerçekleşti. Ödül törenine Gripin, Gökçe Kırgız, Cem Özer, Gülden Karaböcek, Yener Çevik, Murat Doğulu, Murat Kurşun, Şahin Kendirci ve birçok sanatçı katıldı.
Meşhur Kastamonu pastırması da zamlandı
Döviz artışıyla birlikte bir çok kaleme gelen zamlardan, Kastamonu'nun coğrafi işaretli ürünü Kastamonu Pastırması da nasibini aldı. Geçtiğimiz yıl 200 liraya kadar bulunabilen pastırma yüzde 40 zamlanarak 280 liraya kadar çıktı. Fiyat artışıyla dar gelirli ailelerin de menüsünden çıkan pastırmanın, önümüzdeki yaza 300 liraya çıkması bekleniyor.
Meşhur pastırmanın mevsimi
Kastamonu’da pastırma mevsimi gelmesi ile beraber yapımına başlandı.